Minipavlova med fläder och jordgubbar
Att marinera jordgubbar i flädersaft blir otroligt gott. Här serveras de med maräng och grädde.
Maräng
-
3
äggvitor
- rumsvarma
-
2 dl
strösocker
-
1 tsk
majsstärkelse (Maizena)
-
0,5 tsk
vitvinsvinäger
Flädermarinerade jordgubbar
-
500 g
jordgubbar
- rensade
-
1 dl
flädersaft
- koncentrerad
Topping
-
3 dl
vispgrädde
Gör så här
-
Sätt ugnen på 150 grader och rita rundlar, ca 8 cm i diameter, på ett bakplåtspapper.
-
Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en metall- eller glasskål. Tillsätt strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning. Vänd försiktigt ner Maizena och vitvinsvinäger i marängsmeten. Klicka ut smeten i rundlarna och gör en fördjupning i mitten på dem.
-
Sätt in plåten mitt i ugnen och sänk ugnsvärmen till 100 grader. Grädda marängerna i ca 1 ½ timme. Låt sedan marängerna stå kvar i den avstängda ugnen för att torka.
-
Skär jordgubbarna i halvor eller fjärdedelar och lägg dem i en skål. Häll flädersaft över jordgubbarna och låt dem stå i kylskåp i 1 timme.
-
Vispa vispgrädden fast. Toppa marängerna med grädde och skeda över jordgubbarna. Servera genast.