Minipajer med vaniljkräm och hallon

Små minipajer passar utmärkt på buffén där man får en egen portionspaj.
Lisa Eisenman Frisk
Monica Eisenman
Foto: Lisa Björner

Pajskal

  • 3 dl vetemjöl
  • 5 msk strösocker
  • 150 g smör - kylskåpskallt
  • 2 äggulor

Fyllning

  • 1 sats vaniljkräm
  • 250 g hallon - färska

Gör så här

  1. Pajskal: Mixa vetemjöl, strösocker och smör i en matberedare. Tillsätt äggulorna och arbeta tills degen precis går ihop. Plasta in degen och låt den vila i kylskåp i ca 30 min.

  2. Dela degen i 6 delar. Rulla varje del till en boll och kavla ut den på mjölad arbetsbänk. Klä 6 små pajformar, ca 10 cm i diameter, med degen. Ställ formarna i kylskåp i ca 15 min. Sätt ugnen på 175 grader.

  3. Nagga bottnen på pajskalen med en gaffel och grädda dem mitt i ugnen i 15–20 min tills de är gyllenbruna. Låt dem kallna.

  4. Fyll pajskalen med vaniljkräm. Tryck försiktigt ner hallonen i krämen. Sikta över florsocker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!