Minipajer med grönkål och västerbottensost
I kyl: 1 timme
I ugn: 20 minuter
Aktiv tid c:a 30 minuter
Minipajer med grönkål och västerbottensost är godast nylagade, men om du vill förbereda kan pajdegen tryckas ut i formarna och ställas i kylen. Häll i fyllningen och grädda ca 1 timme innan gästerna kommer.
Ingredienser
-
4 dl
vetemjöl
- (240 g)
-
75 g
smör
-
0,5 tsk
salt
-
2 - 3 msk
vatten
Fyllning
-
100 g
grönkål
-
1
schalottenlök
-
1 msk
smör
-
100 g
västerbottensost
-
2
ägg
-
1 dl
mjölk
-
2 krm
salt
-
0,5 krm
svartpeppar
- nymald
Gör så här
-
Arbeta ihop mjöl, smör och salt i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Linda in degen i plastfolie och lägg den i kylen ca 30 min.
-
Tryck ut degen i 2 smorda minimuffinsplåtar med vardera 12 hål. Ställ plåtarna i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
-
Fyllning: Dra bort den grova nerven på grönkålen och hacka bladen. Skala och finhacka löken. Fräs grönkål och lök i smör i en stekpanna ca 3 min.
-
Riv osten. Vispa ihop äggen. Rör i mjölk, ost, salt och peppar. Fördela grönkål och lök i pajformarna och häll på äggstanningen.
-
Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt pajerna svalna i plåtarna innan de lossas och serveras.