Minilammburgare med chèvre och färska fikon

Recept på minilammburgare med chèvre och färska fikon. Burgarna är godast nystekta. Det är gott att droppa på lite flytande honung precis vid servering.
Liselotte Forslin
Minilammburgare med chèvre och färska fikon
Recept på minilammburgare med chèvre och färska fikon. Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk koriander - mald
  • 1 tsk spiskummin - mald
  • 1 tsk kanel - mald
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk pinjenötter - rostade
  • 1 msk rapsolja
  • 100 g chèvreost
  • 2 fikon - färska
  • 1 msk honung - flytande

Gör så här

  1. Blanda färsen med ägg, kryddor, salt och peppar. Blanda i pinjenötterna och forma färsen till 10 små biffar.

  2. Stek biffarna i olja på medelvärme ca 3 min på varje sida.

  3. Skär osten i tunna skivor och lägg dem på burgarna.

  4. Skär fikonen i klyftor och lägg dem på biffarna. Sätt en cocktailpinne i varje. Ringla över honung vid servering.

Vad tyckte du om receptet?