Minicheesecake med jordgubbar  

Vit choklad och citrus samsas i den snabb­gjorda minicheesecaken med jordgubbar. Lika god med hallon eller blåbär som med jord­gubbar.
Minicheesecake med jordgubbar  
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g vit choklad
  • 0,5 dl kvarg - naturell (10%)
  • 1 krm citronskal - rivet
  • 2 digestivekex - eller stött granola
  • 250 g jordgubbar

Gör så här

  1. Vispa grädden lätt. Smält chokladen över vattenbad. Rör ner kvarg och citronskal i grädden. Vispa ner chokladen. Fördela smeten i formarna och ställ i frysen ca 45 min.

  2. Krossa digestivekexen direkt på tallrikarna. Ta ut cheesecaken ur formarna och ställ på smulorna. Servera med jordgubbar.

Vad tyckte du om receptet?