Miniburgare på högrev och sidfläsk, cheddarcrème och grillad paprika
I frys: 1 timme
I ugn: 20 minuter
Aktiv tid c:a 30 minuter
Recept på miniburgare på högrev och sidfläsk, cheddarcrème och grillad paprika. Saftiga burgare som får en god rökig smak av sidfläsket. Burgare och kräm kan förberedas dagen före.
Ingredienser
-
200 g
sidfläsk
- rökt i bit
-
2
paprikor
- röda
-
500 g
högrevsfärs
-
1,5 tsk
salt
-
2 krm
svartpeppar
- nymald
-
2 msk
smör
Cheddarcrème
-
150 g
cheddarost
- eller västerbottensost, riven
-
2 dl
crème fraiche
-
0,5 tsk
salt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
Tillbehör
-
12
hamburgerbröd
-
0,5
gurka
-
cornichons
Gör så här
-
Lägg fläsket i frysen ca 1 timme. Sätt ugnen på 250° och grill. Halvera paprikorna och kärna ur dem. Lägg dem, med den kupade sidan uppåt, på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills skalet blivit svart. Ta ut, låt svalna i en plastpåse. Peta bort skalet.
-
Cheddarcrème: Blanda samman alla ingredienser.
-
Ta fram sidfläsket och riv det mot det grövsta på rivjärnet. Blanda med högrevsfärsen och krydda med salt och peppar. Lår färsen bli rumstempererad och forma sedan till små burgare.
-
Stek burgarna ca 3 min på varje sida tills de känns färdiga.
-
Stansa ut små rundlar av hamburgerbröden med hjälp av ett glas eller liknande. Skär gurkan i skivor. Lägg en burgare och gurkskiva på varje. Lägg på cheddarcrème och en bit rostad paprika. Toppa med en cornichon.