Minibruschetta med grillad avokado, löjrom och crème fraiche

Minibruschetta med grillad avokado, löjrom och crème fraiche. Avokadon får en helt annan karaktär när den grillas och smakar mumsigt tillsammans med krispigt bröd och löjrom.
Anna Wendt
Minibruschetta med grillad avokado, löjrom och crème fraiche
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 0,5 baguette
  • 2 msk olivolja - + 1 msk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 avokador - mogna
  • 1 dl crème fraiche
  • 80 g löjrom
  • 1 msk smörgåskrasse - finklippt,  eller några blad sakurakrasse

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär baguetten i 2 cm tjocka skivor. Pensla dem med 2 msk olja på båda sidor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta högt upp i ugnen ca 5 min. Vänd på brödbitarna och rosta ytterligare ca 3 min. Ta ut och låt svalna något.

  2. Skala och halvera vitlöksklyftan och gnid in bröden med vitlöken.

  3. Halvera avokadon på mitten och kärna ur. Gröp ur och pensla snitt-ytorna med 1 msk olja och lägg på grillen. Grilla ca 2 min på varje sida. Skär i skivor.

  4. Lägg några avokadoskivor på varje brödbit och toppa med crème fraiche, löjrom och krasse.

Vad tyckte du om receptet?