Minibaguetter

Minibaguetter är garanterat uppskattat och passar bra att packa ner i picknickkorgar.

Elisabeth Johansson
Minibaguetter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 8 dl vetemjöl - TIPO 00 eller vetemjöl special (480 g)

Gör så här

  1. Blanda jäst, vatten, olja, socker och salt. Tillsätt mjölet, lite i taget och arbeta ca 10 min till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk ca 2 timmar.

  2. Dela degen i 10 bitar och forma dem till runda bollar. Forma bollarna till spetsiga baguetter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa utan bakduk ca 1 timme. Sätt ugnen på 250°.

  3. Snitta baguetterna med en vass kniv, 2–3 skåror i varje. Sätt in i bröden mitt i ugnen, sänk ugnsvärmen till 200°. Grädda 10–15 min. Låt baguetterna svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?