Mini-focaccia

Recept på mini-focaccia. Garnera fint med färska örter och skurna grönsaker, t ex körsbärstomater, rödlök, paprika och oliver. Packa de vackra bröden med smörgåspapper mellan så att inte de fina dekorationerna förstörs.
Lisa Eisenman Frisk
Monica Eisenman
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 7 - 8 dl vetemjöl special - (420–480 g)

Garnering:

  • grönsaker - t ex körsbärstomater, rödlök, paprika
  • färska örter - t ex ramslök, dill, bladpersilja
  • oliver
  • kapris
  • flingsalt
  • olivolja

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt resten av vattnet samt olja och salt. Blanda i det mesta av mjölet, lite i taget, och arbeta degen smidig. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt jäsa övertäckt ca 45 min.

  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 6–8 bitar. Kavla ut varje degbit till en rundel, ca 2 cm tjock. Lägg rundlarna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Låt jäsa under oljad plastfolie ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.

  3. Garnera focaccian med grönsaker, örter, oliver och kapris. Pensla lite olja på varje bröd. Strö över flingsalt.

  4. Grädda focaccian mitt i ugnen ca 15 min tills de är gyllenbruna. Håll koll så att de inte bränns. Ringla över lite olja före servering. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!