Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mini-focaccia

Recept på mini-focaccia. Garnera fint med färska örter och skurna grönsaker, t ex körsbärstomater, rödlök, paprika och oliver. Packa de vackra bröden med smörgåspapper mellan så att inte de fina dekorationerna förstörs.

Lisa Eisenman Frisk
Monica Eisenman
Mini-focaccia
Mini-focaccia
Mini-focaccia
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 3 dlvatten
  • 0,5 dlolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 78 dlvetemjöl special- (420–480 g)

Garnering:

  • grönsaker- t ex körsbärstomater, rödlök, paprika
  • färska örter- t ex ramslök, dill, bladpersilja
  • oliver
  • kapris
  • flingsalt
  • olivolja

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt resten av vattnet samt olja och salt. Blanda i det mesta av mjölet, lite i taget, och arbeta degen smidig. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt jäsa övertäckt ca 45 min.

  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 6–8 bitar. Kavla ut varje degbit till en rundel, ca 2 cm tjock. Lägg rundlarna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Låt jäsa under oljad plastfolie ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.

  3. Garnera focaccian med grönsaker, örter, oliver och kapris. Pensla lite olja på varje bröd. Strö över flingsalt.

  4. Grädda focaccian mitt i ugnen ca 15 min tills de är gyllenbruna. Håll koll så att de inte bränns. Ringla över lite olja före servering. 

Vad tyckte du om receptet?