Mini-crema catalana

Till mini-crema catalana används små skålar och formar av glas eller porslin. Desserten går att förbereda fram till att man bränner av dem.
Petra Lindstrand
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 citron
  • 0,5 apelsin
  • 4 äggulor
  • 0,5 dl strösocker - + 1/2 dl
  • 1 kanelstång
  • 1,5 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 5 dl mjölk - (3 %)

Tillbehör

  • 250 g hallon

Gör så här

  1. Skölj citron och apelsin i ljummet vatten. Riv skalen. Lägg äggulor och 1/2 dl socker i en kastrull och vispa pösigt. Tillsätt citron- och apelsinskal och kanelstång.

  2. Rör ut majsstärkelsen med lite av mjölken och tillsätt detta och resterande mjölk i äggulevispet. Koka upp under lätt vispning tills krämen börjar tjockna. Ta kastrullen från värmen. Ta bort kanelstången och häll vätskan i små formar. Låt svalna och kallna i kylen ca 3 timmar.

  3. Ta ut formarna. Strö 1/2 dl socker över och bränn av med gasolbrännare tills sockret smält och karamelliseras. Servera med hallon.

Pinchos

Pinchos är små mumsiga mumsbitar från Baskien, inte svåra att göra själv. Så lägg cavan på kylning och bjud på gastonomiskt mini-äventyr. Här nedan hittar du alla recept för en pinco-buffé:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!