Minestrone med pesto

Risoni kan bytas ut mot annan småpasta. Servera med ett gott lantbröd.
Minestrone med pesto
Minestrone med pesto Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 2 dl risoni (barilla) - kokt (ca 3/4 dl okokt)
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 stor morot
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 zucchini
  • 2 kvisttomater
  • 0,5 pkt haricot verts - (á 150 g)
  • 1 burk vita bönor - små, kokta
  • 2 msk basilikapesto - färdig
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka pastan efter anvisningen på paketet.

  2. Skala och hacka rödlöken och finhacka vitlöken. Skala och riv moroten på grova sidan av rivjärnet. Skiva bleksellerin tunt.

  3. Fräs grönsakerna mjuka i 2 msk olivolja. Tillsätt tomatpurè och låt fräsa med någon minut. Häll över fond, vatten och lagerblad. Låt koka 5 min.

  4. Tärna zucchinin och tomaterna smått och skär haricot verts i bitar på ca 2 cm. Lägg i zucchini, tomat och haricot verts i morotsblandningen och koka ytterligare 5 min. Smaka av med 1  1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

  5. Skölj bönorna i en sil. Lägg bönorna och pastan i soppan precis innan servering. Låt allt bli varmt och servera med pesto.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!