Milk shake - Vanilla honey bourbon

Vanilla honey bourbon milk shake är mättande och smarrigt. Det är rejäla portioner! Givetvis är det bara att låta bli bourbon så har ni en finfin alkoholfri glassdrink.
Frederik Zäll
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 6 dl mjölk
  • 3 msk lönnsirap
  • 6 msk Jack Daniel’s ­Tenne­ssee Honey - -8
  • 1 tsk bourbonvaniljpulver - gärna ekologiskt
  • 0,5 dl chokladsås

Glass, ca 6 dl

  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker - +0,5 dl
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk bourbonvaniljpulver - gärna ekologiskt

Gör så här

  1. Glass: Vispa äggen med 1 dl socker tills sockret lösts upp. Tillsätt 3/4 dl socker och vispa ytter­ligare ca 5 min.

  2. Vispa ner grädde och mjölk. Frys smeten i en glassmaskin. Lägg över glassen i en skål och ställ den i frysen ca 2 timmar.

  3. Mixa glass och mjölk i en mixer. Blanda ner lönnsirap, bourbon och vanilj.

  4. Ringla chokladsås på glasens kant. Häll i shaken och servera ­genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!