Äppelkaka i långpanna

Klassisk äppelkaka, med äpple och kanel, som alltid är en vinnare. Den här äppelkakan är saftig och enkel att baka.
Mikaela Willers
En smarrig äppelkaka - den här kommer du inte kunna motstå
En smarrig äppelkaka - den här kommer du inte kunna motstå Foto: Lina Eriksson

Äppelkaka

  • 6 - 8 äpplen
  • 6 ägg
  • 9 dl strösocker
  • 450 g smör
  • 9 dl vetemjöl - (450 g)
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk kanel - mald

Tillbehör

  • ev grädde - vispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt.

  2. Smält smöret och låt det svalna.

  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.

  4. Rör ner mjölblandningen i ägg­vispet. Tillsätt smöret.

  5. Häll smeten i smord långpanna, ca 35 x 40 cm. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Tryck ner dem tätt i smeten tillsammans med små kvistar färsk oregano.

  6. Grädda kakan mitt i ugnen ca 1 timme. Strö över kanel efter gräddningen.

  7. Skär kakan i rutor. Servera eventuellt grädde till.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!