Midsommarknäcke

Recept på midsommarknäcke. Det här brödet kräver en del kavlande, men det är väl värt besväret!

Midsommarknäcke
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 2,5 dl mjölk
  • 0,5 msk sirap - ljus
  • 1 tsk salt
  • 10 g jäst
  • 1 msk dill - torkad
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl rågmjöl - fint
  • 3 dl grahamsmjöl - (180 g)

Gör så här

  1. Värm mjölk, sirap och salt  37°. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt dill och de olika mjölsorterna och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.

  2. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i små bitar. Kavla ut dem till tunna kakor, ca 3 mm, och skär i ca 2 cm breda bitar. Nagga eller kavla med kruskavel. Lägg bitarna på en plåt.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 6 min. Låt bröden kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?