Middle east burger

En burgare med smak av det orientaliska köket där ketchupen och HP-såsen lyfter det syrliga från citronen i burgaren samtidigt som smaken balanseras och smaken av chili rundas av.
Mitt Kök
Middle east burger
Wolfgang Kleinschmidt

Burgaren

  • 400 g quornfärs
  • 2 st potatisar - mellanstora
  • 1 st äggula
  • 1 msk spiskummin - malen
  • 0,5 msk kummin - malen
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st röd chili
  • 1 msk HP-sås
  • 1 msk ketchup
  • 1 st gul lök
  • 1 st citronskal - rivet
  • salt
  • svartpeppar

Garnityr

  • 2 msk cashewnötter
  • 2 msk russin
  • 1 st morot - stor
  • 1 tsk chilisås
  • 1 tsk harissa - (stark nordafrikansk chilipasta)
  • 3 msk citronjuice
  • 5 kvistar koriander - färsk
  • 1 st aubergine - skivad och stekt i olivolja
  • 4 st paprikor - rostade och skalade (konserv)

Bröd

  • hamburgerbröd - grovt

Gör så här

  1. Burgare:Koka potatisen tills den är halvklar. Kärna ur och hacka chili fint. Hacka den gula löken och pressa vitlöken. Riv skalet av citronen men spara citronjuicen till garnityren. Blanda därefter alla ingredienserna till burgaren. Smaka av med salt och peppar. Forma till fyra burgare och grilla eller stek burgarna.
    Garnityr:
    Rosta cashewnötterna några minuter i torr stekpanna. Blanda Heinz chilisås med harissa och citronjuicen. Strimla moroten fint på längden. Vänd ner strimlorna i dressingen och smaksätt med salt, peppar och färsk koriander. Skiva auberginen och stek i olivolja.
    Rosta brödet i ugnen eller på grillen. Lägg på auberginskivorna på brödet och därefter quornburgaren. Toppa med morotssalladen och sist locket från brödet.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök