Mexikanska empanadas
Fett: 25g
Protein: 15g
Kolhydrater: 51g
Recept på mexikanska empanadas. Mexikanska empanadas är matiga, stora piroger som lätt blir både barnens och de vuxnas favoriter!
Ingredienser
-
1
Maizena pajmix
- förp (225 g)
-
1
lök
- gul
-
1
päron
-
200 g
potatis
- kokt kall
-
150 g
kyckling
- kall grillad
-
2 msk
olivolja
-
3 msk
tacokrydda
- (påse)
Tillbehör
-
1 påse
sallad
- blandad (150 g)
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken. Kärna ur och skär päronet i små bitar. Mosa potatisen med en gaffel. Skär kycklingen i smala strimlor.
-
Fräs lök och päron i olja 2-3 min. Blanda det frästa med potatis och kyckling. Smaka av med tacokrydda och låt kallna.
-
Gör degen enligt anvisning på förpackningen. Ta upp den på mjölad arbetsbänk och dela den i 4 bitar. Rulla bitarna till bullar och kavla ut dem till rundlar, ca 15 cm i diameter. Fördela fyllningen på rundlarna. Spara en kant (ca 2 cm). Nyp ihop kanterna noga och lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper.
-
Pensla pirogerna med kallt vatten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min tills de är gyllenbruna. Låt svalna på galler utan bakduk. Servera med sallad.