Mexikanska empanadas

Recept på mexikanska empanadas. Mexikanska empanadas är matiga, stora piroger som lätt blir både barnens och de vuxnas favoriter!
Allt om Mat
Recept på mexikanska empanadas.
Recept på mexikanska empanadas. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 Maizena pajmix - förp (225 g)
  • 1 lök - gul
  • 1 päron
  • 200 g potatis - kokt kall
  • 150 g kyckling - kall grillad
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk tacokrydda - (påse)

Tillbehör

  • 1 påse sallad - blandad (150 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken. Kärna ur och skär päronet i små bitar. Mosa potatisen med en gaffel. Skär kycklingen i smala strimlor.

  2. Fräs lök och päron i olja 2-3 min. Blanda det frästa med potatis och kyckling. Smaka av med tacokrydda och låt kallna.

  3. Gör degen enligt anvisning på förpackningen. Ta upp den på mjölad arbetsbänk och dela den i 4 bitar. Rulla bitarna till bullar och kavla ut dem till rundlar, ca 15 cm i diameter. Fördela fyllningen på rundlarna. Spara en kant (ca 2 cm). Nyp ihop kanterna noga och lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Pensla pirogerna med kallt vatten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min tills de är gyllenbruna. Låt svalna på galler utan bakduk. Servera med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!