Mexikansk tacogratäng

Tacofest! En krämig tacogratäng serveras med guacamole, sallad och tortillachips. Recept ur "Buffé - pajer, plock och en smak av medelhavet" av Jennie Benjaminsson & Stina Patetsos.
Mitt Kök
Foto: Åsa Dahlgren
Foto: Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 2 kg nötfärs
  • 4 msk olivolja - + 2 msk
  • 4 påsar tacokryddmix
  • 6 paprikor - blandade färger
  • 3 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 800 g majskorn
  • 800 g krossade tomater
  • 10 dl crème fraiche
  • 4 dl majonnäs
  • 4 dl lagrad ost - riven
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar - nymald

Servering

  • guacamole
  • tortillachips
  • blandsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Stek nötfärsen i omgångar i 4 msk olivolja tillsammans med tacokryddmixen, tills färsen fått fin färg och är genomstekt. Lägg över färsen i två ugnsformar, cirka 26 centimeter i diameter.

  3. Skär hälften av paprikorna i ringar och lägg dem åt sidan. Strimla resterande paprikor. Skala och finhacka gul lök och vitlök.

  4. Fräs paprikastrimlor, gul lök, vitlök och majskorn i 2 matskedar olivolja på medelhög värme under omrörning tills grönsakerna mjuknat, cirka 5 minuter. Tillsätt de krossade tomaterna och låt sjuda i cirka 15 minuter.

  5. Blanda grönsakssåsen med färsen i ugnsformarna. Rör ihop crème fraiche, majonnäs, ost, salt och peppar. Bred ut ostkrämen över färssåsen.

  6. Grädda gratängerna mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Servera tillsammans med guacamole, tortillachips och blandsallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!