Mexikansk räksoppa

Mexikansk räksoppa passar bra när man inte är så hungrig. Smaksätt gärna soppan lite extra med 1–2 tsk mald spiskummin.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 sötpotatisar - (à 300 g)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk tomater - krossade (400 g)
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 300 g räkor - skalade, i lag eller frysta
  • 1 burk majs - (150 g)
  • 1 kruka koriander
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 200 g bröd
  • tabasco - eller någon annan stark sås

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatisen i bitar ca 2 x 2 cm. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs potatis, lök och vitlök i 2 msk olja i en gryta ca 3 min. Häll över 8 dl vatten och krossade tomater. Smula i buljongtärningarna. Låt koka under lock ca 15 min.

  2. Låt räkorna rinna av eller tina. Låt majsen rinna av. Repa hälften av bladen från koriandern och grovhacka dem. Blanda räkor, majs och koriander.

  3. Krydda soppa med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda ner räk- och majsblandningen och toppa med resterande koriander. Servera soppan med tabasco, som var och en får droppa i, och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!