Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Melonsoppa med chili och lime

Melonsoppa med chili och lime serveras gärna i små glas. Smaka av melonsoppan med chiliflakes, tänk på att smakerna ibland framträder tydligare i soppan när den får stå i kylen några timmar.

Melonsoppa med chili och lime
Melonsoppa med chili och lime
Melonsoppa med chili och lime
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 2 kg cantaloupe
  • 1 lime
  • 1 - 2 msk agavesirap - eller honung
  • 2 krm salt
  • 1 - 2 krm chiliflakes
  • vatten - att späda med ev

Topping

  • salladslök
  • myntablad - ev

Gör så här

  1. Halvera och kärna ur melonen. Skär bort skalet och skär fruktköttet i bitar. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.

  2. Mixa melonfruktköttet med resten av ingredienserna. Ställ soppan i kylen 2–3 timmar.

  3. Servera soppan i små glas och toppa med strimlad salladslök och eventuellt myntablad.

Vad tyckte du om receptet?