Melon- och svartvinbärsdessert med katt-tungor

30 min + 2 timmar i lagen Även om säsongen för svarta vinbär är över brukar det hänga kvar några övergivna på någon kvist. Röda vinbär kan du få tag på under större delen av året. Förbered desserten i god tid, bären ska dra i lagen minst 2 timmar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 melon - nät- eller cantaloupe
  • 2 dl vinbär - svarta

Lag

  • 3 msk strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 pepparfrukt - liten röd spansk
  • 1,5 dl rabarbersaft - koncentrerad

Gör så här

  1. Koka upp rabarbersaft, vatten och socker. Rör om tills sockret löst sig. Kärna ur, strimla och tillsätt pepparfrukten. Låt kallna. Sila lagen.

  2. Skär melonköttet i bitar och lägg i lagen tillsammans med svarta vinbär. Låt dra minst 2 timmar. Servera med katt-tungor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!