Melon och skinka med gräslökspotatis

Allt om Mat

Ingredienser

  • 800 g färskpotatis
  • 1 kruka gräslök
  • 50 g smör
  • 1 huvud krispsallad
  • 1 kg melon - t ex cantaloupe
  • 1 kruka mynta
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 200 g rökt skinka - skivad
  • flingsalt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skrubba potatisen, koka den i saltat vatten. Låt ånga av.

  2. Hacka gräslöken. Smält smöret och tillsätt gräslöken. Häll örtsmöret över

    potatisen och blanda om.

  3. Skölj salladen.

  4. Skala melonen och skär melon-köttet i mindre bitar. Hacka myntan. Blanda melon, mynta och vinäger.

  5. Servera melonsalladen med skinka, potatis och salladsblad. 

    Strö 1/2 tsk flingsalt och 1 krm peppar över potatisen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!