Melon- och fänkålssallad

Tre olika sorters meloner används i salladen, vackert och gott ihop med tunt skivad fänkål.
Lisa Eisenman Frisk
Monica Eisenman
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 fänkålsstånd
  • 500 g vattenmelon
  • 500 g nätmelon
  • 500 g honungsmelon
  • 0,5 dl pistaschnötter - utan skal

Vinägrett

  • 2 msk olivolja
  • 1,5 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 dl apelsin - pressad
  • 1 tsk honung
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Ansa och skiva fänkålen tunt, gärna på mandolin. Skala, kärna ur och tärna melonen. Hacka nötterna.

  2. Varva melon och fänkål på ett fat och strö över pistaschnötterna.

  3. Vinägrett: Vispa ihop alla ingredienser.

  4. Häll vinägretten över salladen och servera.

Kökstipset!

  1. Lägg den skivade fänkålen i isvatten så ”krullar” den sig fint.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!