Mel i mato

Mel i mato är en klassisk katalansk dessert, där mato är en spansk färskost gjord på ko- eller getmjölk. Vi ersätter med risotta, som ä rlik i både konsistens och smak. Serveras med bär eller frukt i små bitar och honung.

Petra Lindstrand
Mel i mato
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 400 g ricottaost
  • 250 g bär - t ex blåbär
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl honung - t ex apelsinbloms- eller lavendelhonung

Gör så här

  1. Rör ricottan och klicka den i små portionsskålar. Strö över blåbär och valnötter. Ringla över honung och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Pinchos

Pinchos är små mumsiga mumsbitar från Baskien, inte svåra att göra själv. Så lägg cavan på kylning och bjud på gastonomiskt mini-äventyr. Här nedan hittar du alla recept för en pinco-buffé: