Mechuia – grönsaksröra

Servera grönsakerna direkt efter att de smaksatts.
Markiz Tainton
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 gröna paprikor
  • 4 tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk citroner - inlagda,  hackade
  • 1 msk persilja - finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger - –3
  • 1 tsk spiskummin - mald
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250° grill. Grilla paprikorna i en ugnssäker form tills skalet svartnat och är bubbligt, ca 15 min. Låt svalna. Dra bort skalet, ta bort kärnorna och hacka grovt.

  2. Skala och hacka tomaterna. Skala och finhacka vitlöken.

  3. Blanda paprika, vitlök, inlagda citroner och persilja i en skål. Tillsätt olja, vinäger, spiskummin, salt och peppar. Blanda försiktigt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!