Mazarintårta med passionsfrukt

Recept på festlig och vacker mazarintårta. Mascarpone- och citronkräm toppar den saftiga mandelbottnen.

Mazarintårta med passionsfrukt
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 275 g mandelmassa
  • 1 citron
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 125 g smör - rumsvarmt
  • 3 ägg
  • 4 msk mandelmjöl
  • 0,5 dl pistaschnötter - hackade
  • 1 krm salt

Mascarponekräm

  • 200 g mascarponeost
  • 1,5 dl syrad grädde - (30 %)
  • 0,5 dl florsocker
  • 0,5 dl citron - pressad

Garnering

  • 3 passionsfrukter
  • pistaschnötter - hackade
  • myntablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Stöt kardemumman i en mortel.

  2. Blanda mandelmassa, kardemumma och smör. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda i mandelmjöl, citronskal, pistaschnötter och salt. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 30 min, tills kakan är gyllene och inte kletig i mitten. Låt kallna.

  4. Mascarponekräm: Vispa ihop alla ingredienser med elvisp till en bredbar kräm.

  5. Bred krämen över mazarinkakan och fördela passionsfrukt och hackade pistaschnötter över. Garnera med myntablad.

Vad tyckte du om receptet?