Mazarinkaka med hallon och mandel

Mazarinkaka med hallon och mandel är alla mazarinälskares dröm! Den glutenfria kakan håller sig saftig och fin flera dagar i kylen.
Petra Lindstrand
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 300 g mandelmassa
  • 150 g smör - rumsvarmt
  • 2 ägg
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 3 dl mandelmjöl

Glasyr

  • 5 dl florsocker
  • 3 msk mjölk
  • geléfärg - gul, eller ­hushållsfärg ev

Garnering

  • 250 g hallon - färska
  • 0,5 dl mandelspån - rostade
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan grovt på rivjärn och lägg i en bunke med övriga ingredienser. Vispa slätt med elvisp.

  2. Smörj en form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter. Lägg ett bakplåtspapper i botten och spänn fast ringen.

  3. Bred ut smeten och grädda kakan i nedre delen av ugnen 30–35 min. Gör ett stickprov i mitten av kakan. Ta ut och låt kallna.

  4. Glasyr: Rör ihop florsocker, mjölk och eventuellt hushållsfärg, prova dig fram till rätt gul färg. Häll glasyren över kakan och bred ut den jämnt. Låt stelna i kyl ca 1 timme.

  5. Toppa kakan med hallon och mandel. Sikta över florsocker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!