Mazariner med hallon och turkisk peppar

Mazariner med hallon och turkisk peppar är en modern variation av den klassiska mazarinen.
Monica Eisenman
Monica Eisenman
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 ägg

Fyllning

  • 150 g mandelmassa
  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 2 ägg
  • 0,5 dl hallon - mosade
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 dl hallon
  • 0,5 dl turkisk peppar - krossad

Glasyr

  • 2 dl florsocker
  • 2 - 3 msk vatten

Garnering

  • 15 hallon
  • turkisk peppar - krossad

Gör så här

  1. Arbeta samman smör, mjöl, socker och bakpulver i matberedare eller för hand. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen inlindad i plastfolie i kylen ca 1 timme.

  2. Fyllning: Riv mandelmassan. Rör ner smöret. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Blanda i de mosade hallonen. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten. Sätt ugnen på 200°.

  3. Kavla ut degen och klä mazarinformar av metall eller aluminiumfolieformar ställda på en plåt. Lägg ett hallon i botten på varje form. Strö ½ tsk krossade turkisk peppar i varje form. Fördela fyllningen över.

  4. Grädda mazarinerna i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kallna på ett galler. Ta försiktigt ur kakorna ur formarna.

  5. Glasyr: Blanda florsocker och vatten till en tjock glasyr. Bred glasyr på mazarinerna. Garnera med hallon och krossad turkisk peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!