Matmuffins med rökt fläsk och gruyère

Muffinsen är godast ljumma. De går att frysa in och värma i ugn före servering.

Allt om Mat
Matmuffins med rökt fläsk och gruyère
Matmuffins med rökt fläsk och gruyère Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 75 g rökt fläsk - eller bacon
  • 75 g gruyère
  • 0,5 knippa gräslök
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 25 g smör
  • 0,5 dl mjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär fläsket i små bitar. Stek det knaprigt utan extra fett i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Skär osten i små tärningar. Hacka gräslöken.

  2. Arbeta ihop mjöl, bakpulver, salt och smör i en matberedare. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Blanda i fläsk, ost och gräslök. Rulla kulor av degen och lägg dem i småbrödsformar av papper ställda på en plåt.

  3. Grädda muffinsen mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler och servera muffinsen ljumma.

Vad tyckte du om receptet?