Matmuffins med ost, broccoli och rucola

Matiga muffins perfekt till mellanmål - men passar också bra som tillbehör till en soppa eller sallad.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 150 g broccolibuketter - frysta
  • 50 g rucola
  • 10 gröna oliver
  • 4 dl dinkel - siktat (220 g)
  • 1 dl dinkelflingor
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk - (0,5 %)
  • 2 dl lagrad ost - (17 %) riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tina broccolin och bryt den i mindre buketter. Hacka rucola och oliver.

  2. Blanda mjöl, flingor, bakpulver, salt och smör, gärna i matberedare. Tillsätt mjölk och arbeta ihop till en deg.

  3. Blanda ner broccoli, rucola, oliver och nästan all ost i degen. Fördela den i en muffinspanna med 12 hål. Strö över den sparade osten.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt muffinsen stå kvar i formen ca 5 min innan de lossas från formen och får svalna på galler.

  5. Ca 140 kcal per muffin, 5,5 g fett, 5 g protein, 16 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!