Matjessill på palttunnbröd

Gör en underbart god smörgås med hårt palttunnbröd, matjessill och chiligräddfil. Toppa med rödlöksringar och smörgåskrasse.
Elisabeth Johansson
Matjessill på palttunnbröd
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4 matjessillfiléer
  • 4 skivor hårt tunnbröd - palt, Mjälloms
  • 4 mandelpotatisar - kokta
  • 4 ägg - (kokta i 7 minuter)
  • 1 liten rödlök
  • smör

Chiligräddfil

  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk sweet chilisauce

Tillbehör

  • smörgåskrasse

Gör så här

  1. Bred smör på paltbröden.

  2. Skiva potatisen, äggen och matjessillen.

  3. Skala och skiva rödlöken i tunna ringar.

  4. Lägg potatisen, äggen, matjessillen och rödlöksringarna på brödet.

  5. Chiligräddfil: Blanda gräddfil och sweet chili sauce och lägg på bröden.

  6. Toppa med smörgåskrasse.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök