Matjessill med vispad crème fraiche, rosépeppar och picklad rödlök

Recept på matjessill med vispad crème fraiche, rosépeppar och picklad rödlök. Smöret är brynt när det har vacker, brunaktig färg och luktar nötigt.
Recept på matjessill med vispad crème fraiche, rosépeppar och picklad rödlök.
Recept på matjessill med vispad crème fraiche, rosépeppar och picklad rödlök. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 burkar matjessillfiléer - hela, (à 200 g)
  • 2 msk smör
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1 krm salt

Picklad lök

  • 12 röda steklökar - små eller 1 liten rödlök
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit - (12 %)

Garnering

  • rosépeppar
  • dillkvistar

Gör så här

  1. Picklad lök: Skala och skär löken i tunna klyftor. Blanda löken med vatten, socker och ättika. Låt stå tills sockret lösts upp.

  2. Bryn smöret i en kastrull. Låt det svalna. Vispa crème fraichen fast med elvisp. Blanda i smöret, ta även med bottensatsen. Krossa pepparkornen och blanda i crème fraichen. Salta. Lägg crèmen i en spritspåse.

  3. Låt sillen rinna av och skär den i ca 3 cm breda bitar. Låt lök och morötter rinna av.

  4. Lägg sillbitarna på ett fat och spritsa på crèmen. Toppa sillen med lök och morötter. Garnera med krossad rosépeppar och dillkvistar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!