Matjessill med västerbottenscocotter

En nygräddad och ångande varm liten potatispudding serveras med matjessill och gräddfil på toppen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 350 g potatis
  • 200 g västerbottensost - lagrad
  • 2 gula lökar
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 5 ägg - stora
  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl mjölk

Servering

  • 3 burk matjessill
  • 3 dl gräddfil
  • gräslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smöra cocotteformar eller en större ugnssäker form.

  2. Skrapa eller skala potatisen, skär den i fina tärningar och koka dem nätt mjuka ca 5 min.

  3. Skär osten i lika fina tärningar och hacka löken.

  4. Sila och ånga av potatisen och blanda den med ost, lök, salt och peppar och fördela detta i formarna.

  5. Vispa ihop ägg, gräddfil och mjölk och häll blandningen över.

  6. Ställ formarna på en plåt och grädda ca 25 min mitt i ugnen (stor form 35 min) tills puddingarna stannat även i mitten.

  7. Skär matjessillen i tärningar och bjud den med gräddfil och gräslök på toppen av de varma puddingarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!