Matjessill med tomat, rostad vitlök och pepparrot

Ingredienser som tomat, pepparrot och rostad vitlök till matjessill är så gott. Ni måste bara prova!
Matjessill med tomat, rostad vitlök och pepparrot
Matjessill med tomat, rostad vitlök och pepparrot Foto: Ulrika Ekblom

Matjessill med tomat, rostad vitlök och pepparrot

  • 3 burkar matjessill - (à 200 g)

Sås

  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,75 dl ketchup
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk dill - torkad
  • 1 dl rapsolja
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 dl vatten

Garnering

  • 10 vitlöksklyftor
  • 3 msk rapsolja
  • 2 msk pepparrot - riven

Gör så här

  1. Häll av sillen och låt den rinna av. Skär den i bitar, 2–3 cm breda.

  2. Skala och pressa vitlöken. Blanda alla ingredienser till tomatsåsen.

  3. Lägg sillen i såsen och låt dra  ca 24 timmar i kylen.

  4. Garnering: Skala vitlöksklyftorna. Rosta dem med olja i en stekpanna tills de får gulbrun färg och är helt mjuka. Låt kallna.

  5. Garnera  sillen med vitlöksklyftor och riven pepparrot strax före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!