Matjessill med rödbetor, kapris och potatissallad
Fett: 24g
Protein: 17g
Kolhydrater: 52g
Recept på matjessill med rödbetor, kapris och potatissallad. Använd färdigkokt potatis så går rätten ännu snabbare att laga.
Ingredienser
-
1 burk
matjessill
- (200 g)
-
400 g
potatis
-
1
äpple
- litet
-
1 kruka
gräslök
-
1,5 dl
gräddfil
-
1 msk
senap
-
2
rödbetor
- inlagda
-
1
saltgurka
-
0,5 dl
cocktailkapris
-
salt
-
svartpeppar
- nymald
Gör så här
-
Koka potatisen mjuk. Låt den rinna av och svalna. Skala och skär potatisen i bitar.
-
Kärna ur och tärna äpplet. Hacka gräslöken. Blanda gräddfil, senap, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Vänd ner potatis, äpple och hälften av gräslöken.
-
Låt sillen rinna av och lägg den på ett fat. Skär rödbetor och gurka i mindre bitar. Strö rödbetor, gurka, kapris och resten av gräslöken över sillen. Servera med potatissalladen till.