Matjessill med rädiscrème, färskpotatis och ägg

Recept på matjessill som serveras med färskpotatis, ägg och härlig rädiscrème.

Elisabeth Johansson
Matjessill med rädiscrème, färskpotatis och ägg
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 8 matjessillfiléer
  • 4 ägg
  • 16 färskpotatisar - kokta
  • 1 rödlök
  • 1 knippa rädisor
  • 3 msk gräslök - hackad
  • 2 msk pepparrot - riven

Rädiscrème

  • blast - från rädisorna
  • 1 vitlöksklyfta
  • 35 g babyspenat
  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil - smetana eller crème fraiche
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Rädiscrème: Skölj blasten och låt den rinna av på hushållspapper. Skala vitlöksklyftan. Mixa blast, vitlök och spenat. Tillsätt majonnäs och gräddfil. Krydda med salt och peppar.

  2. Lägg äggen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Låt koka upp och sjud äggen ca 7 min. Spola dem i kallt vatten och skala dem.

  3. Skär sillen i bitar, ca 2 cm breda. Skär potatisen i bitar. Halvera äggen på mitten. Skala och skär löken i ringar. Ansa och skiva rädisorna. Lägg allt på ett stort fat.

  4. Klicka på lite av rädisblastcrèmen och servera resten i en skål vid sidan om. Strö över pepparrot och garnera med dill.

Vad tyckte du om receptet?