Matjessill med kaviarröra och brynt smör

Servera röran med färskpotatis på knäckebröd till snapsen.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4 matjessillfiléer - hela

Kaviarröra

  • 4 ägg
  • 2 msk smörgåskaviar - t ex Kalles
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 50 g smör

Garnering

  • 0,25 kruka dill

Kaviarröra

  1. Hårdkoka äggen. Kyl ner i kallt vatten och skala dem. Hacka och rör ihop äggen med crème fraiche, kaviar, salt och peppar. Fördela röran på ett fat. 

  2. Skär matjesfiléerna i 2 cm breda bitar och lägg dem på röran

  3. Bryn smöret i en liten kastrull tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt. Ringla smöret över sillen och garnera med dill. Servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!