Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Matjessill med kaviarröra och brynt smör

Recept på matjessill serverad med kaviarröra och brynt smör. Servera röran med färskpotatis på knäckebröd till snapsen.

Petra Lindstrand
Matjessill med kaviarröra och brynt smör
Matjessill med kaviarröra och brynt smör
Matjessill med kaviarröra och brynt smör
Matjessill med brynt smör Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4 matjessillfiléer - hela

Kaviarröra

  • 4 ägg
  • 2 msk smörgåskaviar - t ex Kalles
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 50 g smör

Garnering

  • 0,25 kruka dill

Kaviarröra

  1. Hårdkoka äggen. Kyl ner i kallt vatten och skala dem. Hacka och rör ihop äggen med crème fraiche, kaviar, salt och peppar. Fördela röran på ett fat. 

  2. Skär matjesfiléerna i 2 cm breda bitar och lägg dem på röran

  3. Bryn smöret i en liten kastrull tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt. Ringla smöret över sillen och garnera med dill. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?