Matjessill med äppelsalsa

Klassisk matjesill med äppeltopping är en fräsch rätt på påsk- och midsommarbordet. Äpplet ger matjessillen en frisk och god smakbrytning.
Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 2 burkar matjessillfiléer - (à 200 g)
  • 1 äpple - stort
  • 2 msk citron - pressad
  • 2 msk gräslök - hackad
  • 1 msk pepparrot - riven

Tillbehör

  • gräddfil

Garnering

  • gräslöksblommor - ev

Gör så här

  1. Häll av lagen och skär sillen i bitar. Lägg bitarna på ett fat.

  2. Kärna ur och finhacka äpplet. Häll över citronsaften. Blanda äpplet med gräslök och pepparrot.

  3. Fördela salsan över sillen. Servera med gräddfil och garnera med gräslöksblommor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!