Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Matjessill med äppelsalsa

Klassisk matjesill med äppeltopping är en fräsch rätt på påsk- och midsommarbordet. Äpplet ger matjessillen en frisk och god smakbrytning.

Liselotte Forslin
Matjessill med äppelsalsa
Matjessill med äppelsalsa
Matjessill med äppelsalsa
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 2 burkar matjessillfiléer - (à 200 g)
  • 1 äpple - stort
  • 2 msk citron - pressad
  • 2 msk gräslök - hackad
  • 1 msk pepparrot - riven

Tillbehör

  • gräddfil

Garnering

  • gräslöksblommor - ev

Gör så här

  1. Häll av lagen och skär sillen i bitar. Lägg bitarna på ett fat.

  2. Kärna ur och finhacka äpplet. Häll över citronsaften. Blanda äpplet med gräslök och pepparrot.

  3. Fördela salsan över sillen. Servera med gräddfil och garnera med gräslöksblommor.

Vad tyckte du om receptet?