Matjessill i citron- och örtsås

Sommarfräscht och superenkelt. Låt sillen rinna av ordentligt, gärna på hushållspapper innan den blandas med gräddfil, citron och örter.

Allt om Mat
Matjessill i citron- och örtsås

Ingredienser

  • 2 matjessill - i burkar
  • 2 dl gräddfil
  • 1,5 tsk citronskal - finrivet
  • 0,5 dl dill - hackad
  • 0,5 dl gräslök - finhackad
  • 0,5 krm vitpeppar - nymald
  • 0,5 krm salt

Tillbehör

  • färskpotatis - rädisor, gurka och kavring

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av väl. Blanda sill, gräddfil, citronskal, dill, gräslök, peppar och salt.

  2. Servera med nykokt färskpotatis, rädisor, gurka och en kavringsmörgås.

Vad tyckte du om receptet?