Matjespannacotta

En sydlänsk matidé som smaksattes med nordlig sälta och blev en festlig aptitretare. Prova som en spännande variant på sillbordet.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g matjessillfilé - en burk
  • 2 gelatinblad
  • 1 dl vispgrädde - eller mellangrädde
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk matjessillspad
  • 3 msk gul lök - finhackad
  • 2 msk dill - hackad
  • salt
  • limepeppar
  • coctailkapris
  • dillkvistar

Gör så här

  1. Börja med att hacka matjessillen fint. Spara lite av spadet.

  2. Lägg gelatinbladet i kallt vatten tills de mjuknar. Krama ur och smält dem i en kastrull eller mikron.

  3. Häll på grädden i en tunn stråle under omrörning. Tillsätt yoghurt, sillspad, lök, dill och sillbitar. Smaka av med lite salt, om det behövs och limepeppar eller vanlig svartpeppar. Låt stå kallt att stelna i kylen, minst 2-3 timmar.

  4. Garnera med kapris och dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!