Matjesfrestelser

Snudd på det godaste man kan göra med matjessill. Brynt smör, sill, lök och potatis är en kanonkombination. Det är viktigt att smöret är brynt, det ska ha tystnat och ha en nötaktig doft.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 färskpotatis - kokt
  • 0,5 rödlök - hackad
  • 2 matjessillfiléer - hela hackade
  • 4 msk gräslök - hackad
  • 2 ägg - hårdkokta, hackade
  • 4 msk dill - hackad
  • 4 msk smör
  • 4 msk gräddfil

Gör så här

  1. Skiva potatisen och lägg ett lager i botten på varje glas.

  2. Fortsätt med ett lager rödlök, ca 1 msk i varje glas.

  3. Lägg därefter i sill, gräslök, hackat ägg och dill.

  4. Smält smöret och låt det bli brynt. Häll det över sillen.

  5. Toppa med en klick gräddfil.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!