Matiga muffins med bacon

Härliga muffins som är godast samma dag som de bakas. Perfekt till mellanmålet eller utflykten.
Åsa Swanberg
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 ägg
  • 3,5 dl vetemjöl - (210 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 tsk havssalt

Fyllning

  • 1 pkt bacon - (140 g)
  • 3 salladslökar
  • 1 dl parmesan - riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mjölk och olja i en skål. Vispa ner ägget med en gaffel.

  2. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt äggblandningen. Rör runt med en trägaffel till en kladdig deg, se till att inte röra för mycket.

  3. Fyllning: Tärna och stek baconet knaprigt. Ansa och skär salladslöken i ½ cm stora bitar. Blanda bacon, lök och parmesanost. Spara ¼ av blandningen till topping, och vänd ner resten i smeten.

  4. Fördela smeten i 6 stora muffinsformar av papper ställda i en muffinsplåt. Toppa med baconblandningen. Grädda muffinsen mitt i ugnen 25–30 min. Stjälp upp muffinsen och låt dem svalna uppochner på ett galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!