Matiga kokosplättar med kyckling och räkor

Välj din favoritfyllning att toppa dessa smarriga och kokosplättar med. Perfekt som middag eftersom fyllningen gör plättarna matiga.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 ägg - medelstora
  • 1,5 dl Santa Maria Extra Creamy Coconut Milk
  • 2,5 dl mjölk
  • 1,5 dl mjöl
  • 1 nypa socker
  • 1 nypa salt

Gör så här

  1. Vispa ihop äggen och hälften av mjölken i en skål. Tillsätt mjölet och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken, sockret, kokosmjölken och saltet.

  2. Smält smöret och blanda ner det i smeten.

  3. Värm plättlaggen till lite mer än medelvärme och häll i ett tunt lager smet. När ytan stelnat och undersidan fått fin färg är det dags att vända plätten. Stek i en minut eller så på andra sidan också.

  4. Lägg plättarna på en tallrik och låt svalna lite.

Förslag på fyllningar:

Handskalade räkor marinerade i Sweet Chili Sauce

Kräftor marinerade i Chipotle Paste

Små skivor rökt lax toppade med Teriyaki Sauce Ginger & Sesame

Strimlad grillad kyckling toppat med Chili-mayo

Ett tips är att lägga fyllningarna i olika skålar så får alla välja vad de vill toppa sina plättar med.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!