Matig sommarsallad à la Tabbouleh

Recept på sommarsallad med bönor, gryn och tomater. Den här rätten är lagad med inspiration av Tabbouleh, gryn- och persiljesallad från Mellanöstern. Jag gör den lite matigare med bönor och halloumi.
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1 sats picklad lök - se separat recept
  • 200 g cocktailtomater - gärna i olika färger
  • 4 smågurkor
  • 1 burk vita bönor - 400 g
  • 4 port gryn - t ex bulgur eller couscous, kokta
  • 1 dl bladpersilja - finhackad
  • 2 - 3 kvistar mynta - hackade + myntablad till garnering
  • 3 msk citronsaft - färskpressad
  • 3 msk olivolja
  • 400 g halloumi
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 msk majsolja

Gör så här

  1. Gör picklad rödlök, se separat recept.

  2. Dela tomaterna. Ansa och skär gurkorna i små bitar.

  3. Skölj bönorna och låt dem rinna av i ett durkslag.

  4. Blanda gryn, persilja och mynta i en stor salladskål. Ringla över citronsaft och olja och blanda ihop. Vänd ner tomater, gurka och bönor.

  5. Dela halloumi och skär den i skivor. Vänd bitarna i mjölet och stek dem gyllenbruna i oljan.

  6. Toppa salladen med halloumi, picklad rödlök och myntablad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på picklad lök

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!