Matig räksallad med quinoa, ägg och avokado

Recept på en god, fräsch och matig räksallad med quinoa, ägg och avokado. Välj gärna handskalade räkor. Visserligen är det lite pilligt, men handskalade ­räkor gör salladen mycket godare.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1,5 kg räkor - med skal
  • 3 dl quinoa
  • 1 knippa grön sparris
  • 2 ägg - kokta
  • 2 avokador - mogna
  • 1 knippa rädisor
  • 0,5 rödlök

Dillolja

  • 0,75 dl olivolja
  • 1 kruka dill
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Örtcrème

  • 200 g färskost - naturell
  • 1 dl yoghurt - turkisk
  • 1 kruka basilika
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • gräslök

Gör så här

  1. Tina räkorna om de är frysta. Skala och ställ i kylen. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna.

  2. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 min. Doppa den i kallt vatten och låt rinna av.

  3. Skär äggen i klyftor. Skala, kärna ur och skiva avokadon. Ansa och skiva rädisorna tunt. Skala och skiva löken tunt.

  4. Dillolja: Mixa ingredienserna till dilloljan och blanda den med quinoan.

  5. Örtcrème: Mixa alla ingredienser med mixerstav.

  6. Lägg räkor, dillquinoa, sparris, ägg, avokado och lök på tallrikar. Toppa med en klick örtcrème och strö över lite finklippt gräslök.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!