Matig laxsallad

Recept på matig laxsallad. Grynen får smak av pesto. Välj gärna en färsk pesto som ger extra mycket basilikasmak.

Ingredienser

  • 1 påse 5-gryner - (250 g), Zeta
  • 400 g laxfilé - utan skinn och ben
  • 0,5 dl pesto
  • 50 g parmesan
  • 150 g spenat
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skär laxen i kuber, ca 2 x 2 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och strö över 1 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Blanda peston med 3 msk av grynens kokvatten. Låt grynen rinna av och blanda med peston. Vänd ner spenaten. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Grovriv osten.

  4. Lägg grynen på ett fat och toppa med lax och parmesan. Servera genast. 

Recept av Suzanne Ribbing

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!