Matig köttmacka med ingefärs- och sesamdressing

Recept på matig köttmacka med ingefärs- och sesamdressing. En rejäl macka, lagom till lunch. Dressingen kallas ibland Sean Connery-dressing.

Ingredienser

  • 12 skivor nötstek - tunna
  • 1 surdegsbaguette
  • 1 tomat
  • 1 bit gurka - (ca 10 cm)
  • 1 paprika - röd eller gul
  • 0,5 rödlök - liten
  • 50 g rucola

Dressing

  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk ingefära - riven, färsk
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk soja - japansk
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Dressing: Rör ihop alla ingredienser. Krydda med salt.

  2. Dela brödet och skär det i fyra bitar. Skär tomat och gurka i skivor. Kärna ur och skär paprikan i ringar. Skala och skiva löken.

  3. Lägg kött och grönsaker i bröden. Servera med dressingen på eller bredvid mackan. 

Av Anna Stegs

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!