Mascarponefyllda dadlar med pistasch-och apelsinströssel

Recept på mascarponefyllda dadlar med pistasch-och apelsinströssel. Söta dadlar med lent innehåll är perfekt till glöggen.
Liselotte Forslin
Recept på mascarponefyllda dadlar med pistasch-och apelsinströssel.
Recept på mascarponefyllda dadlar med pistasch-och apelsinströssel. Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 25 dadlar - färska
  • 100 g mascarponeost
  • 1 apelsin - gärna ekologisk
  • 4 msk pistaschnötter - skalade

Gör så här

  1. Skär ett snitt i varje dadel och plocka ut kärnorna.

  2. Lägg 1 tsk mascarpone i varje dadel, låt dem vara lite öppna så att osten syns.

  3. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten och finriv skalet.

  4. Finhacka pistaschnötterna och blanda med apelsinskalet.

  5. Doppa varje dadel med ostsidan ner i strösslet och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!