Masala-omelett med koriander och hackade tomater

Recept på kryddig omelett med koriander och hackade tomater. Använd de  grönsaker som finns hemma. Chili kan uteslutas om man inte gillar hetta i maten.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 lök - gul eller röd
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 1 tsk spiskummin - hel
  • 2 krm gurkmeja
  • 2 krm garam masala
  • 1 tomat
  • 0,5 grön paprika
  • 0,25 röd chili - t ex spansk peppar eller 1 krm chiliflakes
  • 3 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt

Garnering

  • salladslök - strimlad
  • koriander

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs löken med spiskummin, gurkmeja och garam masala i 1 msk smör i en stekpanna.

  2. Tärna tomaten. Kärna ur och finhacka paprika och chili. Blanda ner tomater, paprika och chili i lökfräset och fortsätt fräsa ca 1 minut.

  3. Vispa samman äggen med vatten och salt. Blanda ner tomat- och lökröran i äggen.

  4. Smält 1 msk smör i stekpannan och häll i omelettsmeten. Stek på medelvärme. Lyft med en gaffel i omeletten så att smeten rinner ner och stelnar. Stek ca 3 min.

    Vik över omeletten, garnera med salladslök och koriander.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!