Masala dosa med potatis
Masala dosa med potatis är tunna pannkakor av kikärts- och vetemjöl med en kryddig potatisfyllning som är en populär rätt i södra Indien. Ett ägg i smeten ger extra protein och en bra konsistens. Servera gärna med mango chutney.
Ingredienser
-
1 dl
vetemjöl
-
1 dl
linsmjöl
- eller kikärtsmjöl
-
2 krm
bikarbonat
-
2 dl
vatten
-
1
ägg
-
0,5 dl
yoghurt
- naturell
-
1 krm
salt
-
2 msk
rödlök
- finhackad
-
0,5 dl
koriander
- hackad
-
2 msk
rapsolja
Alo tiki (potatisfyllning)
-
500 g
potatis
-
1
rödlök
-
1
röd chili
- t ex spansk peppar
-
1 msk
rapsolja
-
2 tsk
garam masala
-
1 tsk
nigellafrö
-
2 msk
tomatpuré
-
2 dl
gröna ärter
- frysta
Korianderraita
-
0,5
grön chili
- t ex spansk peppar
-
1 dl
yoghurt
- naturell + 1 dl
-
1 dl
koriander
- hackad
-
2 tsk
lime
- pressad
-
1 krm
salt
Tillbehör
-
mango chutney
Gör så här
-
Blanda samman alla torra ingredienser till dosasmeten. Tillsätt vatten, ägg och yoghurt och vispa till en slät smet. Blanda ner lök och koriander. Låt smeten svälla ca 10 min.
-
Fyllning: Tärna och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skala och hacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Stek lök och chili i olja ca 3 min. Tillsätt garam masala, nigellafrö och tomtpuré. Häll av potatisen och låt ånga av. Blanda ner potatis och ärter i lökfräset.
-
Bred ut 1 knapp dl smet i en het stekpanna med oljan. Stek tills pannakakan stelnat. Vänd, stek hastigt på andra sidan.
-
Korianderraita: Kärna ur och skiva chilin. Rör samman eller mixa 1 dl yoghurt, chili och koriander. Rör 1 dl yoghurt. Smaka av med limesaft och krydda med salt.
-
Servera potatisfyllningen med dosa, korianderraita och mango chutney.