Marsipankycklingar

Recept på marsipankycklingar. Små nyckläckta marsipankycklingar i äggskal blir en fin påskpresent inslagen i lite cellofanplast.
Mia Öhrn
Marsipankycklingar
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 ägg - skalet
  • 25 g marsipan
  • hushållsfärg - gul, blå och röd
  • choklad - eller kakao till ögon

Gör så här

  1. Dela ägget försiktigt, skölj ur det och låt det torka.

  2. Färga det mesta av marsipanen gul. Färga en liten del röd och blå och forma till napp och mun.

  3. Forma runda kulor av marsipanen till kropp och huvud och kolla att kycklingen är lagom stor att passa in i ägget. Forma näbb, napp och vingar och fäst på kroppen. Med lite äggvita kan man fästa delarna, men oftast går det bra utan. Rita ögon med hjälp av lite smält choklad eller gör en röra av kakao utrörd med en droppe vatten. Lägg kycklingarna i äggskalen.

  4. Pysseltips! Små verktyg i plast finns bland annat på pandurohobby.se. Marsipan som man färgat håller 1–2 veckor i rumstemperatur. Förvara den i en burk med lock.

Vad tyckte du om receptet?